Kintsugi-palvelut

Kintsugi (kintsukoroi) on vanha japanilainen rikkoutuneiden esineiden "korjaus"menetelmä, jossa hajonneen esineen osat liitetään uudelleen yhteen käyttäen lakkapuiden (Rhus vernicifera) mahlasta valmistettavaa japaninlakkaa (urushi) ja kultaa, hopeaa tai platinaa. Taustalla on ajatus, jonka mukaan esineen kauneus tai arvo ei katoa sen rikkoontuessa ja kintsugi-menetelmällä korjatun esineen arvo itseasiassa on aikaisempaa suurempi. 

Pillo Ceramics® tarjoaa vain klassisen* kintsugin palveluita, joissa esineiden yhteen liittämiseen käytetään puhdasta urushi-lakkaa ja aitoa kultaa, hopeaa tai platinaa. Korjattujen esineiden saumat eivät sen johdosta sisällä mitään kemikaaleja ja esimerkiksi korjatut astiat ovat elintarvikäyttöön soveltuvia (enimmäiskäyttölämpötila 100-120°C, käsinpesu). 

Pillo Ceramics®:in perustaja Ilkka Veiström on opiskellut perinteistä kintsugia vuodesta 2023. Kyseessä on menetelmä, jonka oppiminen vie vuosia ja Pillo Ceramics® ottaa sopimuksesta vastaan korjattavia keramiikkaesineitä vain harjoitustöiksi.

*Erona raaka-ainekuluiltaan paljon edullisemmasta modernista kintsugista, jossa käytetään luontaisen urushi-lakan sijaan erilaisia synteettisiä liimoja ja aidon kullan, hopean tai platinan sijaan mineraaleja (kuten kiille) tai värillisiä metallijauheita, (kuten alumiini, titaani, pii- tai rautaoksidi). Modernin kintsugin menetelmällä korjatut astiat sovellu elintarvikekäyttöön.

Ota yhteyttä ja pyydä lisätietoja.